ابزارهای دسترسی

پورتال مشتریان

فارسی

|

English

پایگاه دانش

آنچه را که تحقیق و تجربه کرده ایم با شما به اشتراک می گذاریم

اطلاعیه تغییرات در لیست بیمه و دیسک مالیاتی

طبق بخشنامه نامه شماره 5806/1403 وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از اول دی‌ماه 1403، کارفرمایان موظف به درج مزد پایه سنوات و حق تاهل در لیست‌های بیمه‌ای خود می‌باشند. میزان حق تاهل برای کارگران متاهل 5 میلیون ریال است و پایه سنوات به تناسب سابقه کار تعیین می‌شود. این تغییرات برای جلوگیری از تضییع حقوق کارگران و بهبود مستمری‌های بازنشستگی طراحی شده است.

 

متن بخشنامه به شرح زیر است:

مفاد بخشنامه حقوق 1403

بخشنامه حقوق سال 1403 ابلاغیه‌ای است که وزارت کار برای اجرای مصوبه افزایش حقوق و نحوه اجرای آن برای کارفرمایان مشخص می‌کند. این ابلاغیه همه ساله توسط شورای عالی کار و پس از بررسی شرایط جامعه و با در نظر گرفتن مصالح کارگران در هماهنگی میزان درآمد با سطح معیشت آنان و همچنین شرایط کارفرمایان و بنگاه‌های اقتصادی در اسفند ماه تصویب و ابلاغ می‌شود.

شورای عالی کار پس از بررسی شرایط جامعه و با در نظر گرفتن مصالح کارگران در هماهنگی میزان درآمد با سطح معیشت آنان و همچنین شرایط کارفرمایان و بنگاه‌های اقتصادی، حداقل حقوق کارگران را در تاریخ 1402/12/29 تصویب نمود؛ این مصوبه طی بخشنامه حقوق 1403 مورخ  1402/12/29 و در 8 بند به شرح زیر ابلاغ شد:

بند اول بخشنامه

از اول سال 1403 حداقل مزد روزانه با نرخ یکسان برای کلیه کارگران مشمول قانون کار (اعم از قرارداد کار دائم یا موقت مبلغ 2,388,728 (دو میلیون و سیصد و هشتاد و هشت هزار و هفتصد و بیست و هشت) ریال تعیین می‌گردد. همچنین از اول سال 1403 سایر سطوح مزدی نیز روزانه 22 درصد مزد ثابت یا مزد مبنا (موضوع ماده 36 قانون کار) به اضافه روزانه 230,026 ریال به نسبت آخرین مزد در سال 1402 افزایش می‌یابد.

تبصره: با اعمال افزایش این بند مزد شغل کارگران مشمول طرحهای طبقه‌بندی مشاغل مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیز مزد ثابت سایر کارگران نباید از مبلغ 2,388,728 (دو میلیون و سیصد و هشتاد و هشت هزار و هفتصد و بیست و هشت) ریال بند 1 کمتر شود.

بند دوم بخشنامه

۲- به کارگرانی که در سال 1403 دارای یک سال سابقه کار شده یا یک سال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان گذشته باشد روزانه مبلغ 70,000 ریال نیز به عنوان پایه (سنوات) پرداخت خواهد شد.

تبصره ها

  1. پرداخت مبلغ مربوط به پایه سنواتی کارگران مشمول طرحهای طبقه‌بندی مشاغل مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با در نظر گرفتن رقم فوق‌الذکر برای گروه یک با توجه به دستورالعمل و جدول اعلامی توسط اداره کل روابط کار جبران خدمت و بیمه بیکاری صورت می‌گیرد.
  2. به کارگران فصلی به نسبت مدت کار کردشان در سال 1402 میزان مقرر در این بند یا تبصره یک آن حسب مورد تعلق خواهد گرفت.
  3. بر اساس مصوبه مورخ 1402/12/28 شورای عالی کار و در راستای تقویت مهارت محوری و بهره‌مندی تمامی کارگران و در نتیجه رضایتمندی کارگران با سابقه از ابتدای سال 1403 همه کارگران دارای قرارداد کار دائم و موقت مشمول قانون کار که دارای یک سال سابقه کار شده و یا یک سال از دریافت آخرین پایه (سنوات) آنان در همان کارگاه گذشته باشد، اعم از اینکه حق سنوات یا مزایای پایان کار خود را تسویه حساب کرده باشند یا خیر مشمول دریافت پایه (سنوات) خواهند بود.

بند سوم بخشنامه

بر اساس مصوبه مورخ 1387/7/21 شورای عالی کار و در جهت افزایش رضایتمندی کارگران و کارفرمایان و به منظور تثبیت و تسری به تمامی کارگران، اعم از دائم و موقت مقرر شد از ابتدای سال 1403 کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی و انگیزه‌ای موضوع تبصره 3 ماده 36 قانون کار بابت هر کارگر (اعم از متاهل یا مجرد) ماهانه مبلغ 14,000,000 ریال از سوی کارفرمایان به آنان پرداخت گردد.

بند چهارم بخشنامه

مبلغ کمک هزینه مسکن کارگری مطابق سال گذشته ماهانه 9,000,000 ریال (نه میلیون ریال) است تا از فروردین ماه سال 1403 توسط کارفرمایان پرداخت شود.

بند پنجم بخشنامه

مبلغ حق تاهل ماهانه 5,000,000 ریال (پنج میلیون ریال) برای کارگران متاهل اعم از مرد یا زن تعیین تا از فروردین ماه سال 1403 از سوی کارفرمایان پرداخت شود.

بند ششم بخشنامه

ضوابط مربوط به چگونگی نحوه اعمال افزایش مقرر در بند 1 و تبصره یک بند 2 در کارگاه‌هایی که دارای طرح طبقه‌بندی مشاغل هستند و نیز در مورد کارگران کارمزدی و همچنین چگونگی ارتقای طبقه شغلی به موجب دستورالعملهای اداره کل روابط کار جبران خدمت و بیمه بیکاری خواهد بود.

بند هفتم بخشنامه

مقررات این مصوبه شامل حال دانش آموزان و دانشجویانی که در ایام تعطیلات تابستانی در سال 1403 به طور موقت در کارگاهها اشتغال می‌یابند، نخواهد شد.

بند هشتم بخشنامه

واحدهای مشمول قانون کار به منظور ایجاد رابطه هر چه بیشتر مزد و مزایا با بهره‌وری و تولید و ایجاد انگیزه بیشتر در بین کارکنان خود علاوه‌بر اجرای این مصوبه می‌توانند نسبت به افزایش و برقراری مزد و مزایا در قالب موافقت‌نامه‌های کارگاهی و پیمان‌های دسته جمعی و پس از تائید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام نمایند.

تبصره: سقف پرداختی به کارگران مشمول قانون کار شاغل در موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی و شرکت‌های غیردولتی وابسته به صندوقهای بیمه‌ای و بازنشستگی با رعایت قوانین و مقررات عمومی کشور حداکثر 7 برابر حداقل مزد ماهانه است.

 652

78

در ادامه به بررسی نامه با شماره 5806/1403 مورخ 17/09/1403 اداره کل وصول حق بیمه که در مورد پرسش و پاسخ در خصوص مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل است، می‌پردازیم.

 

"احتراما، پیرو نامه شماره 5806/1403 مورخ 17/09/1403 اداره کل وصول حق بیمه و در اجرای بخشنامه شماره 115/1403/1000 مورخ 08/01/1403 با موضوع (دستمزد مبنای کسر حق بیمه در سال 1403) مفاد بخشنامه شماره 276716 مورخ 29/12/1402 وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، دستورالعمل اجرایی مربوطه و جدول پیوست در خصوص "مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل" و با عنایت به سوالات مطرح شده از سوی ادارات کل، موارد ذیل به جهت رفع ابهام و آگاهی همکاران اعلام می گردد. خواهشمند است دستور فرمایید اقدامات مقتضی را برابر مقررات به عمل اورند.

سوال1: پایه سنوات به چه کسانی تعلق می‌گیرد و چه افرادی مشمول آن می‌شوند؟
پاسخ: پایه سنوات به کلیه کارگران مشمول قانون کار که بیش از یکسال و بیشتر، از استخدام ایشان می‌گذرد تعلق می‌گیرد.

سوال2: اگر کارکرد بیمه شده در ماه کمتر از روزهای کارکرد کامل باشد، نحوه محاسبه مزد پایه سنواتی به چه صورت می‌باشد؟
پاسخ: طبق جدول پیوست بخشنامه شماره 276716 مورخ 29 /12 /1402 وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دستورالعمل اجرایی مربوطه، مبلغ مزد پایه سنوات بصورت روزانه مشخص و اعلام گردیده است که کارفرما مکلف است براساس تعداد روزهای کارکرد هر یک از کارگران شاغل در کارگاه مزبور، نسبت به درج و پرداخت آن اقدام نماید.

سوال3: اگر یک بیمه شده از یک کارگاه قطع همکاری نموده و در کارگاه دیگری شروع به کار نماید، آیا سوابق کارگاه قبلی باید در درج مزد پایه سنوات مدنظر قرار گیرد یا خیر؟
پاسخ: خیر، تعیین میزان مزد پایه سنوات، صرفاً براساس سوابق بیمه شده در کارگاهی می‌باشد که در حال حاضر مشغول به کار بوده و لیست حق‌بیمه آن از کارگاه ارسال و پرداخت می‌گردد.

سوال4: آیا کارگاههای موضوع ماده 118 قانون کار، مشمول درج مزد پایه سنوات در لیستهای ارسالی می‌باشند؟
پاسخ: خیر، صرفاً کارگاههای مشمول قانون کار ملزم به درج مزد پایه سنوات در لیستهای ارسالی می‌باشند.

سوال5: نحوه اعمال مزد پایه سنوات در لیستهای ارسالی چگونه است؟
پاسخ: در سایت سازمان تامین اجتماعی به نشانی: tamin.ir و در سربرگ "چند رسانه‌ای"، "فیلم"، ویدیوی آموزشی مربوطه با عنوان «آموزش نحوه اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل در لیست هوشمند» در دسترس می‌باشد.

سوال6: حق تاهل به چه افرادی تعلق می‌گیرد و مبلغ آن به چه میزان می‌باشد؟
پاسخ: حق تاهل به کلیه بیمه شدگان متاهل شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار (اعم از مرد یا زن) تعلق می‌گیرد و مبلغ آن در سال 1403 ماهانه به میزان 000/ 000 / 5 ریال می‌باشد.
"

 

89

جهت استفاده از این تغییرات، کارفرمایان باید لیست بیمه‌ خود را مطابق با دستورالعمل‌های جدید به روز رسانی نمایند.

شرکت شایگان سیستم این تغییرات را در نسخه جدید برنامه حقوق و دستمزد به شماره 234 اعمال نموده و در اختیار کاربران محترم قرار داده است.

در صورتی که فرآیند ارسال اطلاعات دیسک مالیات به سامانه در برنامه حقوق دستمزد دچار مشکل گردید، می توانید با ارسال تیکت پشتیبانی در سایت شایگان سیستم با پشتیبان ها در ارتباط باشید.

 

مطالب مرتبط

نوشتن نظر و دیدگاه

نام، اجباری است.

پست الکترونیک، اجباری است؛ اما نمایش داده نخواهد شد.

ارسال

تماس با ما

آدرس: تهران، خیابان آفریقا (جردن)، بالاتر از میرداماد، خیابان ستاری، پلاک‌۳، ساختمان نقره‌چی، طبقه دوم 

کدپستی:۱۹۶۸۸۶۵۱۳۱
تلفن: ۴۱۹۷۲۰۰۰-۰۲۱
نمابر: ۴۱۹۷۲۹۹۹-۰۲۱

ایمیل: info AT shygunsys.net

 

 
 

نماد اعتماد الکترونیک

logo-enamad  logo-samandehi

 

شبکه های اجتماعی

شایگان سیستم در LinkedIn شایگان سیستم در Instagram شایگان سیستم در Telegram شایگان سیستم در Aparat